Add new comment

سلام خوشحالم که با وب سایت شما آشنا شدم
به نظر می رسه که مطلب فوق اشاره به تمایل محققین در تعمیم نتایج حاصل از مطالعات محدود خود دارد. تمایل به تعمیمی که بطور عمودی بین سطوح (فردی، گروهی، سازمانی و...) و بطور افقی بین مشمولین هر سطح (دیگر افراد، دیگر گروه ها، دیگر سازمان ها و...) وجود خواهد داشت.
در مورد تعمیم عمودی باید گفت که همانطور که جامعه از مجموعه ی افراد با ویژگی های خاص تشکیل می گردد، اما فیلسوفان تاریخ برای جامعه روح و هویتی متمایز از افراد قائلند و در بررسی رفتار جامعه، شناسایی رفتار تک تک افراد جامعه کافی نیست و ممکن است ما را به خطا بیندازد. مثال ساده تر اینکه هیدروژن و اکسیژن هر دو دارای ویژگی های آتش زایی می باشند، اما از ترکیب آن ها آبی بوجود می آید که آتش را فرو می نشاند. افراد هم در کنار هم می توانند به موجودی متفاوت و با هویتی متمایز از هویت افراد عضو گروه، تبدیل شوند.
در مورد تعمیم در سطح افقی نیز با مرور افکار پوپر در نقد اثبات گرایی، باید گفت که با اینکه هزاران سال است که تخم درخت کاج تبدیل به درختی با برگ های سبز رنگ و سوزنی می گردد، نمی توان نتیجه گرفت که تخم درخت کاجی که من امروز می کارم، به چنان درختی تبدیل خواهد شد.
البته ما در زندگی ناگزیر از تعمیم دادن هستیم، اما این نکات به ما کمک می کند تا درک صحیح تری از مفهوم تعمیم داشته باشیم و در استفاده از آن احتیاط بیشتری نماییم.  

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.