Add new comment

نبی الله مرادی

Fri, 07/11/2014 - 04:30

با سلام
من از تعاریفی که شده متوجه نشدم که بالاخره تعریف رهبری اصیل در یک یا دو جمله کوتاه چی میشه؟ لذا رجوع کردم به اینترنت و شخصیت های معرفی که از این اصطلاح استفاده کرده و یا سعی کرده اند از اون تعریفی رو ارائه دهند. نمی خوام وارد جزییات بشم اما یک سئوالی که همیشه در دانستن یک اصطلاح جدید هست این است که خوب کاربرد این اصطلاح چیست ؟ ما برای عدم توضیح چه مفهومی از این اصطلاح و یا اسم استفاده می کنیم و وقتی از این اسم استفاده می شود بالعکس چه مفهومی باید در ذهن القاء شود.
بطور خلاصه ما داریم این اصطلاح رو تعریف می کنیم که چه مفهومی را در ذهن شنونده القاء کنیم؟
البته من مطالعه عمیقی در این موضوع ندارم اما به عنوان یک شاگرد یا دانشجوی ابتدایی حدس می زنم که فردی برای یک مفهوم خاصی و یا شاید برای زیبایی کلام این کلمه را بکار برده و بعد گروهی از این اسم خوششان امده و بدنبال تعریف برای آن گشته اند. البته این جنبه لطیفه گونه قضیه است. اما...
یک سئوال اساسی که شاید بتوان گفت ریشه پیدایش این اصطلاح است این است که:
چگونه می توان پیشرفت های مطلوب یک شرکت یا سازمان را صرفنظر از موقعیت های خاص اقتصادی و یا بخت و اقبال ، به رهبریت مطلوب سازمان نسبت داد؟
یا ...
آیا سازمانی که دارای عملکرد بسیار عالی است حاصل رهبریت بسیار خوب (و یا یک رهبریت اصیل ) آن است؟
یا...
اگر رهبر یک سازمان با عملکرد بسیار عالی را من برای سازمان و یا شرکت خودم استخدام کنم می توانم سازمان خودم را صرفنظر از شرایط استثنایی و یا بخت واقبال بد (اقتصادی) به یک سازمان با همان عملکرد تبدیل کنم؟
با این سئوالات میتوان یک ملاک برای تشخیص رهبری اصیل نیز تعریف کرد و آن اینکه اصالت یک رهبری بستگی به میزان تاثیر رهبریت او به عملکرد مطلوب و یا نامطلوب یک سازمان دارد.
شایدبرای شما جالب باشد که چرا این افکار در ذهن بنده شکل گرفته است. راستش را بخواهید من در طول 25 سال تجربه کاری خودم همیشه با مدیرانی برخورد داشته ام که به دلیل شانس و اقبال به شهرت رسیده اند و این شانس و اقبال برای آنها خیلی مفید بوده وتوانسته اند پست های مهمتری را بدست بیاورند که اصلا شایسته آن نبوده اند. و همیشه این سئوال برای خود من بوجود آمده که چطور می توان موفقیت یک سازمان را به رهبری خوب یک مدیر نسبت داد. مورد بسیار جالبی را در ذهن دارم که بدلیل طولانی شدن مطلب صرفنظر کردم اما در صورت تمایل می توان آنرا در پست های بعدی برایتان شرح بدهم.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.