مباحث عمومی
نگاهی متفاوت به روش تهیه محتوای اطلاعیه های بزرگداشت روز ملی منابع انسانی در کشور
«واقعا چرا به شمال می روید؟»؛ ضرورت شناسایی راه کارهایی برای تقویت فضای شادمانی در جامعه با هدف روحیه بخشی برای مقابله با بحران کرونا
بررسی طرح شفافیت آرای نظام تقنینی از منظر موضوع اصالت
گفتمان بازگشت به اصالت و لزوم توجه جدی به سرمایه اجتماعی در شرایط کنونی
به نام خدا. چند روز پيش به یاد مقاله ای افتادم که در سال ۱۳۸۰ و زمانی که دانشجوی دوره دکتری بودم در ماهنامه تدبیر با عنوان «نقش سرمایه اجتماعی در توسعه» نوشته بودم (ضميمه ۱). در آن موقع این مقاله بیشتر حالت علمی- ترویجی داشت و عمدتا گردآوری و سازماندهی مطالبی از ادبیات این حوزه تحقیقاتی بود، اما برایم خیلی آموزنده و تاثیر گذار بود. به یاد آوردن این مقاله حاصل گفتگویی با دو دوست گرامی بود که به دلیل لزوم انجام مشورتی تخصصی لطف کرده و مراجعه کرده بودند.
اصالت در تهیه و استفاده از تجارب مدیریتی در کنفرانسها و همایشها
به نام خدا. در برخی کنفرانسها و همایشهای علمی و حرفهای مدیریت، ارائه تجارب عملی مدیران روشی است که مورد استقبال بسیاری از مخاطبان قرار میگیرد. برخی ترجیح میدهند به جای شنیدن ارائههایی که عمدتا ماهیت مفهومی و نظری دارد، با مراحل انجام یک تجربه کاربردی به عنوان یک اقدام مدیریتی آشنا شوند. از این طریق انتظار میرود تا مخاطبان بتوانند احیانا از آن تجربه عملی در محیط سازمانی خود نیز استفاده کنند. به نظر رویکرد مفیدی است و میتواند برای کاربردی کردن یادگیریها مفید واقع شود و در شرایط متعددی هم حاوی الگوهایی عملی و ایدههایی کاربردی برای شروع برخی فعالیتها باشد.
نگاهی پدیدارشناختی به طرح و مجری
به نام خدا. گاهی اوقات در جلساتی طرحها و برنامههایی تدوین میشود که درباره مجری یا مجریان آن به اندازه کافی صحبت نمیشود، و با عجله و بدون پرداختن به شایستگیها و اراده لازم در مجری یا مجریان برای پیاده سازی طرح درباره آن طرح تصمیم گیری میشود. در اینجا قصد دارم تا استدلالی را درباره این موضوع مطرح کنم که اساساً شاید از نظر پدیدارشناختی «طرح» به عنوان یک مفهوم اعتباری بدون «مجری» آن پدیدهای ناقص و فاقد اثر بیرونی لازم و حقیقی باشد.
برخی موضوعات تاسف برانگیز مدیریتی
به نام خدا. این روزها با مشاهده برخی رفتارهای مدیریتی در اطراف خود بسیار متاسف میشوم. گر چه این شرایط هر از گاهی ایجاد میشود، اما بسیار نادر است که آشکارا درباره آن بنویسم. برخی از این موضوعات را در ادامه مطرح میکنم:
متاسفم از اینکه مدیرانی به جای حل مسایل کلیدی پیش رو و ایفای نقش واقعی رهبری خود، که میتواند موجب افزایش بهره وری سازمانی و ملی شود، گرفتار بازیهای مبارزه جویانه با دیگران میشوند!
متاسفم از اینکه مدیرانی درباره کسانی که هیچگاه به اندازه لازم و کافی با افکار و اعمال آنها آشنا نیستند با بدگمانی تصمیمات کلیدی میگیرند!
یادداشت اول: فلسفه و ویژگی های نگارش یادداشت ها در این سایت
به نام خدا. مدتها بود که با انگیزههای یادگیری و خدمت حرفهای به دنبال روشی میگشتم تا بتوانم برخی ایدههای دانشگاهی و حرفهای خود را با سایر همکاران، دانشجویان و مدیران علاقهمند به اشتراک بگذارم. به علاوه، روشی باشد که بتوانم فیدبکهایی را درباره آن ایدهها دریافت کرده و فیدبکهای مفید را نیز با سایرین به اشتراک بگذارم. پس از مدتی بررسی به این نتیجه رسیدم که شاید شیوه حاضر در این وب سایت بتواند شیوهای موثر، سریع و قابل استفادهتر از سایر شیوهها باشد. لذا این سایت با کمک برخی دوستان راه اندازی شد. قصد دارم در این سایت مطالبی را بنویسم که دارای ویژگیهای زیر باشند: